Een camping aan de rand van de Middellandse Zee

Water, lucht en zout: een echte energiebom!

Zuurstof maakt onze geest rustig, de nevel ontspant onze harten, de golven die om ons heen en weer bewegen, zorgen voor een goede massage… De zee geeft ons een echte “thalassotherapie behandeling”. Hiervan moet je maximaal genieten.

Agnès Rogelet (psycholoog)

Wat is er nou beter dan op het fijne warme zand te liggen terwijl u naar de blauwe lucht kijkt die zich vermengt met het mooie blauwe zeewater. Dit jaar zijn de standen van Valras-Plage weer erkend door de “pavillon bleu” certificatie die de stranden aanraad voor de zuiverheid van hun water!

Of u nu actief bent of uitrust, de zeelucht zal u altijd goed doen.

Voor de doeners, is er niets beters dan een paar baantjes te trekken in de zee en daarna aan de rand van het middellandse water, aan een potje Beach volley of Beach tennis mee te doen.

Het strand is ook perfect als u liever een goed boek leest of een kruiswoordpuzzel invult om even alles te vergeten!

Bereikbaar via een voetpad, het strand ligt op 500 meter van de strandafrit van de camping (tussen de gebieden Lavande en Menthe)

Kinderen en het strand

playing children

Uw kinderen zullen u dankbaar zijn, ongeacht hun leeftijd, geeft het strand ze vele sensaties: om alleen maar al te beginnen met het eerste contact met het zand en het gevoel onder de voeten, ook beleven ze het unieke moment van het bouwen van een zandkasteel samen met hun ouders of grootouders, de wedstrijdjes badminton en niet te vergeten het geweldige opblaasbare speelgoed!

Er is geen leeftijd verbonden aan het houden van het strand.

Waar wacht u nog op! De Middellandse Zee wacht op u!

Op het strand is het belangrijk om niet te vergeten te drinken en om u in te smeren met zonnebrandcrème. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is uitdroging niet te wijten aan het zout, maar aan blootstelling aan de zon, vooral als u niet genoeg water drinkt.

Bienvenue à la plage.

Wist u?

De Middellandse zee, de oorsprong van zijn naam

Zijn naam komt eigenlijk van het Latijnse woord “mediterraneus” wat middellands betekend.

De middellandse zee heeft in de geschiedenis meerdere namen gehad:

In het oude Egypte, werd hij “de Grote Groene” genoemd. De Romeinen noemden hem “Mare Nostrum” (Onze zee) of “Mare Internum” (binnen zee). In het oude testament, in het westen van het gelovige land was hij bekend als “Mer Hinder” wat vertaald is als “West Zee” of “Zee van de Filistijnen”, omdat de meeste kusten in de buurt van Palestina bewoond waren door de Filistijnen.

(bron: wikipedia)

De positieve effecten van de zee

Volgens Dominique Hoareau, een specialist in de zee therapie en stressvermindering, versterkt het geluidseffect van de golven de positieve klimaateffecten. Er komen ionen vrij bij de bewegingen van de golven die er bij veel mensen voor zorgen dat de hartslag en de ademhaling rustiger worden. Voor diegenen die zich echter nerveus voelen en onder slaapproblemen leiden, zult u zich in één tot drie dagen beter voelen.

De Middellandse Zee heeft kalmerende eigenschappen. De zonneschijn is gekoppeld aan ontspanning en geeft uw lichaam vitamine D, die nodig is voor het aanmaken van calcium. Het is het perfecte klimaat voor mensen met spier- en gewrichtspijn. Golf nevel helpt het lichaam natuurlijke antibiotica aan te maken om long ziektes te bestrijden. De Middellandse Zee is ideaal voor angstige of depressieve mensen, zolang ze binnen blijven wanneer de noordelijke winden – mistral en Tramontana – beginnen te blazen.

Zij zeggen

Op zoek naar een familiecamping? Hartelijk welkom bij Domaine La Yole !!
Animatie

Op zoek naar een familiecamping? Welkom bij het Betoverende Domein!

Het Betoverende Domein: Een familiecamping waar het kind koning is! Beste ouders, We hebben een speciale aankondiging vo...

1 Zoals 35 Reacties

Lees verder

Alle ervaringen