Domaine de La Yole, foire aux questions, plage

Veelgestelde vragen

Reservering

Is het mogelijk om een accommodatie voor 6 personen te boeken en een klein tentje op de plaats te zetten want we zijn met 7?

Nee, dit is strikt verboden.

U kunt of 2 accommodaties boeken, of een accommodatie voor 6 personen en een kampeerplaats voor de extra persoon.

Wat is het minimaal aantal nachten dat men kan reserveren ?

Voor een kampeerplaats:

 • April, mei, juni en september: minimaal 2 nachten, vrije aankomst – vertrekdag.
 • Juli en augustus: minimaal 7 nachten, vrije aankomst – vertrekdag.
 • Aankomst ter plaatse zonder reservering: geen minimum (voor een verblijf in juli en augustus: reserveren is aanbevolen).

Voor een accommodatie:

 • April, mei, juni en september: minimaal 2 nachten, vrije aankomst – vertrekdag.
 • Juli en augustus: minimaal 7 nachten, van woensdag/woensdag, zaterdag/zaterdag of zondag/zondag.

Hoe kan ik de beschikbaarheid zien ?

U kunt een simulatie van een reserveringsaanvraag doen op onze website. Vervolgens word u het aanbod getoond.

Hoe kan ik reserveren?

Door te klikken op “ik reserveer” op de website. Als dit niet mogelijk is, kunt u een papieren contract aanvragen bij de reserveringscentrale, 0033 (0)4 67 37 33 87.

Wat zijn de algemene verkoop voorwaarden?

ALGEMENE VERKOOP VOORWAARDEN 2020

 

RESERVERINGSVOORWAARDEN

De huur van een accommodatie of een kampeerplaats in de open lucht houdt in dat de huurder in overeenstemming is met de algemene reserveringsvoorwaarden en dat hij deze zonder enig voorbehoud accepteert. Elk gezin moet via een contract zijn ingeschreven waarvan de rechten niet overdraagbaar zijn. Deze verhuur is een “tijdelijk” verhuur.

 

De gepubliceerde tarieven of informaties in deze brochure zijn onder voorbehoud van drukfouten of weglatingen (teksten en foto’s zijn niet contractueel). Alleen de prijzen op uw factuur zijn contractueel.

De prijzen in de brochure zijn uitgedrukt in euro en zijn inclusief de BTW (volgens de BTW Koers die van kracht was op 28/09/2019). De bij de reservering overeengekomen prijs is inclusief BTW. Het contractueel bedrag is onder voorbehoud van veranderingen volgens de wettelijke en reglementaire limieten, “wanneer wijzigingen plaatsvinden in de toepasselijke belastingtarieven tussen het moment van de boeking en de datum van betaling van het restbedrag.”

 

Minderjarigen die niet begeleid zijn door hun ouders zullen op Camping La Yole niet worden geaccepteerd.

 

Groepsreserveringen: Bij elke boeking van meer dan 3 accommodaties of staanplaatsen door een natuurlijke persoon of een rechtspersoon, gelijk aan dezelfde datum van het verblijf wordt beschouwd als een groep. De aangeboden accommodaties en staanplaatsen op de website zijn uitsluitend gericht aan individuele gasten. Aanvragen voor groepsreserveringen moeten per E-mail worden aangevraagd via: infocamping@layolewineresort.com

 

Een bevestiging van de reservering zal u worden toegezonden na ontvangst van de aanbetaling.

 • RESERVERING:

De boeking wordt pas definitief na onze toestemming en na ontvangst van het volledig ingevulde contract, met daarbij het gevraagde voorschot + €39 reserveringskosten die in geval van annulering ten laste van de gast blijven.

Elke betaling zonder contract, kan in geen enkele manier, doorgaan voor een boeking.

– De reservering van een kampeerplaats of een accommodatie is strikt personeel gemaakt. U kunt in geen enkel geval onderverhuren en/of uw reservering overdragen zonder goedkeuring van de camping.

 

– De campingplaatsen en de accommodaties worden willekeurig toegedeeld, in de volgorde waarin de boekingen behandeld zijn en naar gelang de beschikbaarheid. In het geval van specifieke aanvragen, (bijbetaling van 15€ per verblijf) en naar gelang van beschikbaarheid, doen wij ons best om aan uw voorkeuren te voldoen. Indien deze voorkeur niet verwezenlijkt kan worden, wordt de extra bijbetaling terugbetaald.

Campingplaatsen en accommodaties: een bevestiging van de boeking wordt u toegezonden. De nummers van de campingplaatsen en accommodaties worden alleen op de dag van aankomst gecommuniceerd.

 • Aanbetaling:

30% van het totale bedrag + 39€ boekingskosten voor de reserveringen die meer dan 30 dagen voor de in het contract voorziene aankomstdatum gedaan zijn.

100% van het totale verblijfsbedrag voor de boekingen die minder dan 30 dagen voor de in het contract voorziene aankomstdatum gedaan zijn. Betaalmiddelen die voor de betaling van het voorschot geaccepteerd worden: credit card en bankoverschrijving.

 • Betaling van het restbedrag:

Het bedrag van het verblijf moet in zijn geheel 30 dagen voor de aankomstdatum worden voldaan.

Als uw betaling ons niet binnen deze tijd bereikt, wordt uw boeking geannuleerd en de aanbetaling niet terugbetaald.

 

 • ANNULERING EN WIJZIGINGEN

WIJZIGINGEN

 

De gast mag een schriftelijke (post of e-mail) wijziging aanvragen voor zijn verblijf (data en/of type accommodatie) naar gelang de beschikbaarheid en mogelijkheden. Geen enkele overdracht wordt geaccepteerd voor een volgend seizoen. Indien een wijziging onmogelijk is, zal de gast zijn verblijf in de huidige voorwaarden moeten verblijven of annuleren volgens de annuleringsvoorwaarden. De wettelijke bedenktijd van 14 dagen geld niet voor de toeristische branche. Echter staat SA Camping La Yole een bedenktijd van 48 uur toe aan zijn gasten*.
* Deze voorwaarden zijn niet toepasbaar op speciale tarieven genoemd: niet annuleer baar-niet restitueerbaar

Elk verzoek voor wijziging (verblijfsdata, personen, staplaatsen, enz.) kan tevens wijziging van het oorspronkelijk toegekende nummer van de plaats met zich meebrengen en zal er 10€ per verandering worden gefactureerd.

 

Elke aanvraag om de verblijfsduur te verlangen zal gerealiseerd worden naar gelang de beschikbaarheid en volgens de tarieven die van kracht zijn. Elk aanvraag om de verblijfsduur te verminderen, is geconsidereerd als een gedeeltelijke annulering en zal worden behandeld volgens de annuleringsvoorwaarden en onderbreking van verblijf.

 

 • Niet gebruikte prestaties

Elk verblijf dat onderbroken is, of verkort (verlate aankomst, vervroegd vertrek) van uw kant, kan niet worden terugbetaald.

ANNULERINGEN:

 • Annulering door Camping La Yole

In het geval van annulering door Camping La Yole, behalve in het geval van overmacht, zal het verblijf geheel worden terugbetaald. Deze annulering kan niet leiden tot enige betalingen van  schadevergoeding en rentes.

 • Annulering door de gast
 • Annulering zonder verzekering

Als uw annulering (de datum van ontvangst wordt geteld) tussen 1 oktober 2019 en 1 maart 2020 plaats vind: de aanbetaling word terugbetaald na aftrek van de reserveringskosten.

Vanaf 1 maart 2020:

Meer dan 30 dagen vòòr uw verblijf: de aanbetaling en boekingskosten zullen worden behouden door Camping La Yole

> Tussen de 29e en de 16e dag vòòr uw verblijf: 50% van het totaalbedrag en de boekingskosten zijn gefactureerd

> Tussen de 15e en de 8e dag vòòr uw verblijf: 80% van het totaalbedrag en de boekingskosten zijn gefactureerd

> Minder dan 8 dagen vòòr uw verblijf, bij afwezigheid, verlate aankomst of vervroegd vertrek: geen enkel terugbetaling van het verblijf en de boekingskosten.

Deze voorwaarden zijn niet toepasbaar op speciale tarieven genoemd:
niet annuleer baar-niet restitueer baar

 • Annuleringsverzekering

Camping La Yole biedt u een annulering en onderbrekingsverzekering aan in uw reserveringscontract. Onze partner “Gritchen Affinity” betaald alles of een gedeelte van het verblijf van onze vakantiegangers terug.

 

Als u annuleert, waarschuw dan de camping direct wanneer een gebeurtenis optreedt waardoor u niet kunt vertrekken, per post of per e-mail. Als het sinister is beschreven in de algemene voorwaarden (in te zien op de website www.campez-couvert.com of bij de camping), stel dan de verzekeraar binnen 48 uur op de hoogte en voorzie hem van alle benodigde informatie en ondersteunende documentatie.

 

De annuleringsverzekering bedraagt 2,7% van het totale bedrag van uw verblijf.

NO SHOW:

Bij afwezigheid van een schriftelijk bericht van de huurder waarin deze aangeeft dat hij de datum van aankomst heeft moeten uitstellen, blijft de boeking tot de volgende dag 12 uur tot zijn beschikking. Daarna beschikt de camping er weer over. Er wordt geen korting verleend in het geval van verlate aankomst of vervroegd vertrek, ongeacht de reden.

 • UW VERBLIJF:

Iedereen die op de camping verblijft, moet op het contract zijn geregistreerd. Het management behoudt zich het recht om toegang tot de camping te weigeren aan gezinnen met meer deelnemers dan de capaciteit van de gehuurde accommodatie (maximaal 2, 4, 5, 6 of 8 personen, afhankelijk van het type accommodatie en 6 personen voor kampeerplaatsen (kinderen en baby’s inbegrepen). Of ook als gezinnen onjuiste informatie hebben verstrekt bij het boeken. Niet toegestaan in onze locaties: groepen of groeperingen van meerdere families.

Toegang tot de camping kan ook worden geweigerd in geval van storend gedrag van de gasten, in tegenstelling tot het interne regelement, de kalmte en de rust van de camping.

VERBLIJFSDUUR

MINIMAAL:

Campingplaatsen: verblijf van minimaal 7 nachten van 11/07/2020 t/m 29/08/2020 met vrije keuze van de aankomst en vertrekdagen (naar gelang beschikbaarheid van de planning).

De campingplaatsen worden vanaf 14.00 uur verhuurd. Het vertrek is tussen 8.00 uur en 11.00 uur. Elke campingplaats is berekend op 1 enkel gezin (ouders + kinderen) en 1 enkele basisinstallatie. Alle gefactureerde extra installaties zijn toegestaan, zolang het geheel op de plek past (maximaal 4 installaties per plaats).

Accommodaties: Van 11/07/2020 t/m 05/09/2020: verblijf per gehele week: van zaterdag tot zaterdag, of van zondag tot zondag of van woensdag tot woensdag (naar gelang de beschikbaarheid van de planning).

Overige periodes: verblijf van minstens 2 nachten, dagelijks aankomst en vertrek.

AANKOMSTEN:

Sleutel overdracht tussen 16.00 en 20.00 uur

In elke cottage of stacaravan is zowel het nodige keuken- en eetgerei als het beddengoed aanwezig (met uitzondering van lakens en handdoeken). De inventaris bevindt zich in de locatie. De huurder moet de inventaris nakijken en alle anomalieën signaleren. Elke ontevredenheid over de netheid of de algemene toestand van de gehuurde accommodatie moet ten laatste 24 uur na aankomst worden doorgegeven zodat het probleem kan worden opgelost. Later dan 24 uur na de dag van aankomst, worden er geen klachten meer aanvaard.

Gasten en diverse extra’s moeten worden gemeld aan de receptie. Bezoekers hebben geen toegang tot de activiteiten van de camping of de faciliteiten (waterpark, tennis …)

 • Borg:

Voor de accommodaties: bij aankomst wordt er een borg van €270,- voor de Comfort tot Prestige en 350€ voor de Premium en Boomhut betaald per accommodatie (alleen met credit card). Deze borgsom wordt in de week na uw vertrek(*) geannuleerd na aftrek van de eventuele kosten om de accommodatie en het ontbrekende of beschadigde materiaal te vergoeden en na aftrek van onbetaalde bedragen. Het bedrag van de borg sluit niet de kosten uit die eventueel hoger zijn.

 

Een bedrag van 110€ zal van de borg worden ingehouden indien het materiaal niet is schoongemaakt bij vertrek.

 

In het geval van een eindschoonmaak die van te voren geboekt is, moet de accommodatie in een normaal gebruikte staat achter gelaten worden. In het tegengestelde geval, wordt er een bedrag van 50€ in rekening gebracht.

 

Voor de Comfort plaatsen een borg van : 50€ en de Comfort + tot Premium: 100€ (alleen met credit card).

 

VERTREKKEN:

Huuraccommodatie: Op de dag van vertrek dat op uw contract is aangegeven, moet de huuraccommodatie vòòr 10:00 ’s ochtends worden vrijgegeven.

De accommodatie moet in perfect schone staat worden opgeleverd en de inventaris kan gecontroleerd worden. Elk gebroken of beschadigd object zal uw verantwoordelijkheid zijn, evenals de restauratie van de plaats indien nodig. *Zie § Borg.

Bij vertraging van vertrek kan een extra dag voor u in rekening gebracht worden tegen de prijs per nacht.

BEZETTING:

Het dragen van de armband is verplicht voor elke persoon die op de camping verblijft, inclusief de bezoeker armband. Het verlies van deze armband zal aanleiding geven tot facturatie.

 

Elke gast is verplicht zich te houden aan het interne regelement die op de camping zichtbaar is; hij is verantwoordelijk voor veroorzaakte overlast van alle personen die met hem verblijven. Het management behoudt zich het recht om iedereen die niet in overeenstemming is met het interne regelement, die overlast veroorzaakt, die schuldig is aan aanranding of die onjuiste informatie over begeleidende personen verstrekt, zonder voorafgaande kennisgeving of vergoeding uit te zetten.

 

Geluidsoverlast: stilte is gevraagd vanaf 23:30. Twee waarschuwingen voor geluid kunnen leiden tot een uitzetting. In geval van klachten of geweld zal de uitzetting onmiddellijk plaatsvinden. Toegang gesloten voor auto’s vanaf 23:30. Verkeer is verboden tussen 23:30 en 7:00.

 

In het geval van vertrek vòòr het einde van het verblijf, wordt geen restitutie gegeven.

 

In geval van tijdelijke of seizoensgebonden sluiting van een of meer diensten die verband houden met een technisch, klimaat-, administratief of wetgevend probleem, wordt geen terugbetaling of vergoeding in aanmerking genomen.

 

Alle gasten moeten zich ingeschreven hebben voor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en voor accommodaties een speciale verzekering voor huuraccommodaties. De camping wijst elke verantwoordelijkheid af bij diefstal, brand, slecht weer… en bij een ongeval dat betrekking heeft op zijn wettelijke aansprakelijkheid.

 

BEZOEKERS

U kunt bezoekers ontvangen. Deze moeten zich bij de receptie aanmelden met uw aanwezigheid. Ze ontvangen dan speciale armbandjes, bezoekers armbandjes. De bezoekers zijn gelimiteerd tot één familie, maximaal 5 personen (2 ouders + 3 kinderen), maar ze hebben geen toegang tot alle faciliteiten van de camping (zwembaden, tennisbanen etc.), evenals de animatie activiteiten. Ze moeten de camping voor 23:30 verlaten.

HUISDIEREN

HONDEN zijn toegelaten op de camping (behalve honden van de 1e en de 2e categorie), mits er een betaling van een toeslag is gedaan op het ogenblik van de reservering. Ook al zijn honden toegestaan, moeten ze zonder uitzondering altijd aangelijnd blijven en de eigenaren zijn verplicht de door hen veroorzaakte vervuiling te verwijderen. Ze zijn verboden rond de zwembaden, in de winkels met voedingsproducten en in de gebouwen. Het inentingsboekje moet bijgewerkt zijn.

 

Het is verboden een dier alleen vastgebonden op een staanplaats of opgesloten in een auto of accommodatie achter te laten.

 

 • OMBUDSMAN VOOR CONSUMENTENGESCHILLEN

Een klacht wordt alleen op één voorwaarde in behandeling genomen als u tijdens het verblijf schriftelijk formuleert.

 

In geval van een geschil en nadat de klantenservice is geïnformeerd, heeft elke klant van de camping de mogelijkheid om binnen een maximum van één jaar vanaf de datum van de schriftelijke klacht door een aangeschreven brief een consumentenbemiddelaar in te schakelen.

 

In samenwerking met de Franse Consumentenrechten betreft consumentengeschillen, hebben de gasten het recht om gebruik te maken van de door de SA Camping La Yole aangeboden gratis ombudsman dienst. De aangeboden consumenten ombudsmandienst is MEDICYS.

 

Contact:

– Website: www.medicys.fr

 

– Per post: MEDICYS – Centre de Médiation et Règlement amiable des huissiers de justice, 73 Boulevard de Clichy 75009 PARIS

 • AFBEELDING

U geeft toestemming aan Camping La Yole, en alle personen die Camping La Yole opdracht heeft gegeven, u te fotograferen u op te nemen of u te filmen tijdens uw verblijf op camping La Yole en het exploiteren van dergelijke beelden, geluiden, video’s en opnames op alle media (vooral op websites of webpagina’s camping La Yole – waaronder Facebook – op de presentatie en promotie materialen van camping La Yole en de reis- en toeristische gidsen). Deze machtiging geldt zowel voor u als voor de personen die bij u verblijven. Het enige doel is om de inrichtingen en het netwerk te promoten. Camping La Yole zal uw reputatie nooit belemmeren. Deze machtiging wordt gratis toegekend voor alle landen en voor een periode van 5 jaar.

 • VERPLICHTINGEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN VAN DE CAMPING

Alle foto’s en teksten die in de brochure of op de website van Camping La Yole worden gebruikt, zijn niet contractueel. Ze zijn alleen indicatief. Het kan gebeuren dat bepaalde activiteiten en faciliteiten aangeboden door Camping La Yole en zoals vermeld in de beschrijving in de brochure worden verwijderd, voornamelijk door klimatologische redenen of overmacht zoals bepaald door de Franse rechtbanken.

 

Het management behoudt zich het recht voor bepaalde diensten zonder voorafgaande kennisgeving op te schorten.

 • INFORMATICA EN VRIJHEID

BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS: De persoonlijke informatie die wordt verzameld op onze webpagina of in de reserveringscontracten, is uitsluitend bedoeld voor intern gebruik van camping La Yole en zijn commerciële partners. Ze zijn verplicht bij het maken van een contract en zijn nodig om uw informatieverzoeken zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, wat ze ook zijn, (online boekingsplatforms, uitvoering en bewaring van reserveringscontracten, vooraf reserveren per telefoon of e-mail , rapportage, facturering, betalingen, klachtenafhandeling, statistieken en tevredenheidsenquêtes). In overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens n° 78-17 en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), heeft de klant op elk moment het recht van toegang, wijziging, correctie en verwijdering betreft de gegevens verzameld op deze site. U kunt uw rechten uitoefenen door een brief of e-mail te sturen naar het volgende adres: Camping La Yole, CS 10715, 34350 VENDRES of infocamping@layolewineresort.com. Voor meer informatie kunt u onze website raadplegen https://www.campinglayole.nl/algemene-verordening-gegevensbescherming/

Betaalmogelijkheden

Wat zijn de geaccepteerde betaalmethoden?

U kunt uw aanbetaling betalen per creditcard of bankoverschrijving. Voor betalingen ter plaatse: bankkaart of contanten.

Wanneer moet het totaalbedrag worden voldaan?

Het totaalbedrag moet uiterlijk 30 dagen voor aankomst worden voldaan.

Wat is eco participatie?

Onze activiteiten zijn onderworpen aan belastingen op de winning van natuurlijke hulpbronnen (schoon water) en de herverwerking van afval (afvalwater, huishoudelijk afval, grof recyclebaar afval, enz.). Dit is een begrotingseffect met een compenserende en bewustmakingswaarde.

Accommodaties en kampeerplaatsen

Waar staan de stacaravans op de camping?

De stacaravans staan op verschillende plekken op de camping.

Verdeling: de accommodaties worden willekeurig toegedeeld, in de volgorde waarin de boekingen behandeld zijn en naar gelang de beschikbaarheid. In het geval van specifieke aanvragen, (bijbetaling van 15€ per verblijf) en naar gelang van beschikbaarheid, doen wij ons best om aan uw voorkeuren te voldoen.

De plaatsnummers van de accommodaties en de zones waarin zij zich bevinden worden enkel bij aankomst gecommuniceerd.

Hoeveel personen mogen in een accommodatie verblijven?

De capaciteit van de accommodaties verschilt per model: van 2 tot maximaal 8 personen (kinderen en baby’s inbegrepen). Eén gezin per accommodatie (groeperingen van meerdere gezinnen in een accommodatie zijn niet toegestaan).

Zijn de keukens in de accommodaties compleet uitgerust?

Ja:

 • Een gastkookstel voor de stacaravans en elektrische kookplaten voor de MERLOT (de lege gasflessen worden omgeruild door het technische team, u hoeft alleen maar een melding te doen aan de receptie of het info punt).
 • Een magnetron
 • Een koelkast
 • Servies voor het max toegestane aantal personen in de accommodatie
 • Een afwasmachine voor enkele accommodaties (de categorieën 3 bomen, 4 bomen en premium)

Zijn lakens en dekens inbegrepen?

De accommodaties zijn uitgerust met dekens en kussens. Er zijn enkele accommodaties waar ook lakens zijn voorzien, dit zijn de Merlot Luxe, Merlot Privilège + en de Petit Grain. In de andere accommodaties zijn de lakens niet inbegrepen, deze kunnen gehuurd worden bij de verhuurservice.

Is er een TV aanwezig in de accommodaties?

In enkele accommodaties is een TV inbegrepen: de Alicante, Sauvignon, Carignan, Merlot Privilège+ en Merlot Luxe. De andere accommodaties beschikken niet over een TV. Er is geen verhuur voor TV’s op de camping (de accommodaties zijn niet voorzien van TV antennes) maar de camping nodigt u uit om naar de bar te komen voor alle belangrijke evenementen.

Kunnen we een babybedje of een babystoel huren ?

Ja, u kunt bij de verhuurservice een babybedje en babystoel huren.

Is de eindschoonmaak inbegrepen in de prijs van mijn accommodatie?

Nee, u dient schoon te maken voordat u de sleutels terugbrengt. De sleuteloverdracht vindt plaats bij de receptie op de dag van uw vertrek tussen 8 en 10 uur ’s ochtends.

U hebt eventueel de mogelijkheid om de eindschoonmaak te reservering, de prijs hiervan is: 85. Voor alle extra schoonmaak dat niet van te voren gereserveerd is zal 100€ gefactureerd worden.

De eindschoonmaak is inbegrepen in de accommodaties Merlot Privilège+ en Merlot Luxe.

Welke barbecue is toegestaan?

Enkel  gasbarbecues zijn toegestaan. Elektrische en houtskool barbecues en bakplaten zijn niet toegestaan.

Zijn er zones speciaal gereserveerd voor kampeerders?

Er zijn verschillende zones met plaatsten speciaal uitgerust voor kampeerders. Elke zone beschikt over een sanitair gebouw (behalve Citron en Orange).

Verdeling: de kampeerplaatsen worden willekeurig toegedeeld, in de volgorde waarin de boekingen behandeld zijn en naar gelang de beschikbaarheid. In het geval van specifieke aanvragen, (bijbetaling van 15€ per verblijf) en naar gelang van beschikbaarheid, doen wij ons best om aan uw voorkeuren te voldoen.

De plaatsnummers van de accommodaties en de zones waarin zij zich bevinden worden enkel bij aankomst gecommuniceerd.

Hoeveel personen mogen op een kampeerplaats verblijven?

Op de kampeerplaatsen mogen er tot maximaal 6 personen verblijven (kinderen en baby’s inbegrepen).

Over welke aansluitingen beschikt de kampeerplaats?

 • Standaard, Comfort en Comfort+: water, elektriciteit (5 amp-1200W) en afvalwater – 80m²
 • Prestige (100m²) en Premium (200m²) kampeerplaatsen: water, elektriciteit (10 amp) en afvalwater, privé sanitair, privé parking.

Adapter

Elektrische aansluiting per Franse (merendeels) of Europese aansluiting. Adapter verhuur bij de receptie, borg 15€ (naar gelang beschikbaarheid).

Is het mogelijk om het chemisch toilet te legen op de kampeerplaats ?

Nee, de individuele riolering dient alleen om afwaswater af te voeren, maar niet van het toilet. Er is een camperplaats op de camping die hiervoor dient. Muntjes zijn beschikbaar bij de receptie, maximaal 1 per week en per camper.

Zijn de kampeerplaatsen schaduwrijk?

Over het algemeen wel, maar de hoeveelheid zonlicht varieert afhankelijk van de blootstelling en het tijdstip van de dag. Sommige zones kunnen ook gesnoeid of zonnig zijn.

Zijn water en elektriciteit inbegrepen in de prijs van de kampeerplaats?

Water, afvalwater en de elektriciteit (5amp of 10amp) zijn inbegrepen in de prijs van de kampeerplaats.

Hoe is het geregeld met het parkeren van voertuigen?

Er is één voertuig toegestaan per plaats. Het principale voertuig moet verplicht op de plaats worden geparkeerd. Extra voertuig: verplicht op de parkeerplaats (betaald in sommige periodes). Als de auto op de weg is geparkeerd zal deze worden gefactureerd als extra voertuig en moet hij vervolgens op de parkeerplaats worden geparkeerd. De toegang met uw voertuig op de camping sluit om 23:30, na deze tijd moet u uw voertuig op de parkeerplaats bij de ingang van de camping parkeren (plaatsen zijn gelimiteerd).

Infrastructuur en diensten

Wat is de grootte van de camping?

De camping strekt zich uit over 25 hectares. De camping is verdeeld over 10 sectoren.

Zie de plattegrond van de camping

Welke diensten kan ik op de camping vinden?

Service de location

Location de kit bébé (chaise haute, lit bébé, baignoire), kit hôtelier (draps, serviettes, tapis de bain), vélos (enfants/adultes), réfrigérateurs.

Adaptateur

Branchement électrique par prise française. Prêt d’adaptateur à la réception, caution 15 €. . Certains branchements sont également par prise européenne.

Verhuurservice

Verhuur van babypakketten (babystoel, babybedje, badje), linnenpakketten (lakens, handdoeken, badmatten), fietsen (kinderen/volwassenen), koelkasten.

Adapter

Elektrische aansluiting via Franse stekker. Lening van adapter bij de receptie, borg 15 €. Sommige aansluitingen zijn ook via een Europese stekker.

Informatiepunt

 • Toeristisch
 • Een dokter komt in de maanden juli/augustus 2 keer/dag op de camping (op afspraak bij het informatiepunt)

Wi-Fi

De camping biedt een internetverbinding aan

 • Een verbinding voor uw telefoon (60min, 1 dag, 1 week, 2 weken of 1 maand)
 • Een computer bij de receptie max 60min)
 • Een gratis verbinding bij de bar op bepaalde tijden

Oplaadpunt voor elektrische auto’s

Een oplaadpunt voor elektrische auto’s is beschikbaar op de camping. Voor meer informatie kunt u bij de receptie terecht.

Is er Wi-Fi beschikbaar?

Wij beschikken over betaalde Wi-Fi. We bieden verschillende formules: 60 minuten ; 1 dag ; 7 dagen ; 14 dagen; 1 maand en 3 maanden. U ontvangt één code per apparaat. De verbinding is alleen klassiek internetgebruik (e-mail, webpagina’s bezoeken, niet geschikt voor video’s, spelletjes en online TV)

Is de camping toegankelijk voor mindervaliden personen?

De gemakkelijk toegankelijke staanplaatsen zijn voorzien voor mensen met een beperkte mobiliteit. Een plattegrond is op aanvraag verkrijgbaar bij de receptie.

Rolstoelgebruikers hebben toegang tot de aangepaste sanitaire voorzieningen.

We hebben ook 2 aangepaste stacaravans voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Wat voor winkels kan ik op de camping vinden?

 • Een bar met terras
 • Een zwembadbar
 • Een restaurant op de camping (verschillende menu’s, vis, zeevruchten): Le comptoir des Saveurs
 • Een food court, rotisserie, take away
 • Een restaurant bij de boerderij (salades, gerechten van de gril)
 • Een winkeltje met kleding en souvenirs, strandartikelen, kranten
 • Een banketbakker – l’Epi Méditerranéen (verschillende broden, huisgemaakte specialiteiten)
 • Een wijnwinkeltje, la Petite Cave: verkoop van wijn van Domaine La Yole
 • Een supermarkt met traditionele slager en groente en fruit
 • Een viswinkel
 • Een informatie punt, waar souvenirs van de camping verkocht worden
 • Een wasserette

Welke animatie activiteiten worden door de camping georganiseerd?

Er zijn dagactiviteiten: spieroefeningen, sportieve activiteiten, boogschieten, schermen, Avonturenpark, zwembaddans, speeltuinen, kinderanimatie (5 tot 12 jaar, gelimiteerde plaatsen) en een tienerclub (juli/augustus).

Er zijn avondactiviteiten: mini disco voor de kids, thema avonden, shows, bar.

Wat zijn de sportieve uitrustingen van de camping?

Wij hebben een waterpark, een Multi sport terrein, een Beach volley terrein, een jeu de boule terrein, een tennisveld en een openlucht fitnessruimte. Tennisveld: betaald in juli en augustus: 3€/uur, 2€/halfuur: inschrijvingen bij de verhuurservice. Mei, juni en september, gratis toegang (sleutels bij de verhuurservice).

Welke animatie activiteiten worden er georganiseerd voor volwassenen?

 • Ochtendgymnastiek (aquagym)
 • Sportoefenigen (buik, billen)
 • Sportieve activiteiten (voetbal, basketbal, volleybal etc…)
 • Danslessen
 • Thema avonden
 • Shows
 • Waterpark
 • Avonturenpark
 • Boogschieten, schermen
 • Zwembaddans

Hoe is het waterpark?

Camping La Yole beschikt over een waterpark met 6 zwembaden (meer dan 1.000 m² water) omringd door meer dan 3.000 m² ligvelden met wat ligbedden.

Gedeeltelijke verwarmde baden (afhankelijk van de weersomstandigheden):

– Glijbanen: toegankelijk voor kinderen vanaf 1,30 m (of onder begeleiding van een volwassene).

– Een peuterbadje met spelletjes in het water: 0,30 m diep.

– Zwembad 2: 10 x 20 m, 1,60 m diep, 1,60 m diep

– Onverwarmd deel:

– Bubbelbad: 0,90 m

– We hebben ook een overdekt zwembad: 10 x 20 m, 1,90 m diep.

Is het waterpark verwarmd?

Verwarmde baden (onder voorbehoud van de weersomstandigheden)

 • Glijbanen: toegankelijk voor kinderen van 1,30m en meer (of onder begeleiding van een volwassene)
 • Een peuterbadje met waterspellen: 0,30m diep
 • Zwembad 2: 10 x 20m, 1,60m diep
 • Overdekt zwembad: 10 x 20m, 1,90m diep
 • Niet verwarmd gedeelte:
 • Bubbelbad : 0,90m
 • We hebben ook een overdekt zwembad: 10 x 20 m, 1,90 m diep.

Wat zijn de openingstijden van het waterpark ?

Het waterpark is de gehele openingsperiode geopend.

April, mei, juni, september: 10:00 – 18:00

Juli en augustus: 09:00 tot 20:00

(Tijden zijn onder voorbehoud)

Is het verplicht om een armbandje te dragen?

Het is verplicht om een armbandje te dragen, deze geeft u toegang tot het waterpark, deel te nemen aan de spelletjes en de zonnedans!

De zonnedans is onvermijdelijk elke dag om 12 uur ’s middags!

Zijn zwemshorts toegestaan?

Nee, zwemshorts zijn niet toegestaan in het waterpark, alleen strakke zwembroeken zijn toegestaan.

Kinderen

Mogen mijn kinderen zonder begeleiding komen?

Uw kinderen kunnen zonder begeleiding komen, op voorwaarde dat ze begeleidt worden door andere meerderjarige volwassenen en op voorwaarde dat ze bij de reservering een schriftelijke ouderlijke toestemming verstrekken van de 2 ouders en een kopie van hun identiteitskaart.

Welke animatie activiteiten worden er georganiseerd voor kinderen ?

Ons animatieteam organiseert activiteiten voor kinderen van 5 tot 12 jaar (gelimiteerde plaatsen):

 • 2 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags (behalve zaterdag) (belangrijk: de activiteiten zijn niet vergelijkbaar met een oppasservice, het niveau van de activiteiten zijn niet geschikt voor de allerkleinsten, onder de 5 jaar oud)
 • 1 speeltuin (vrije toegang)
 • Peuterbadje met speeltoestellen in het waterpark (vrije toegang)
 • Een draaimolen, minigolf en trampoline (betaalde toegang)
 • De kinderboerderij van Domaine La Yole (dieren en verschillende georganiseerde activiteiten, betaalde toegang)
 • Een mini disco wacht op de kinderen aan het begin van de avond, waarbij de animatoren de kinderen laten dansen (vrije toegang)

Welke animatie activiteiten worden er georganiseerd voor tieners?

 • Sportieve activiteiten (voetbal, basketbal, volleybal etc…)
 • Tienerclub in juli/augustus (activiteiten georganiseerd door onze animatoren)
 • Zwembaddans
 • De Game Zone (speelhal; elektronisch en andere)
 • Thema avonden
 • Waterpark
 • De tieners ouder dan 14 jaar kunnen aan de animatoren een armband vragen die hen toegang geeft aan een gereserveerde ruimte : de QG.

Ligging

Waar is de camping gelegen ?

De camping Lodge Domaine La Yole bevindt zich op de Avenue de la Méditerranée in Vendres-Plage, 34350, op de rand van Valras-Plage in het departement Hérault in de regio Languedoc-Roussillon.

Wat zijn de GPS coördinaties?

GPS : E3° 15′ 41,00″ – N 43° 14′ 13,92″

Hoe komt men op de camping?

Met de auto

Snelweg A9 (10 km)

Afrit Béziers Ouest n°36

Directie Valras-Plage Ouest / Vendres Plage Est

Avenue de la Méditerranée 34350 Vendres-Plage

Snelweg A75

Afslag Béziers n°64

Directie Valras-Plage Ouest / Vendres Plage Est

Avenue de la Méditerranée 34350 Vendres-Plage

Per vliegtuig

Vliegveld Béziers – Cap d’Agde (20 km)

00 33 (0)4 67 809 909

Per trein

Het treinstation van Béziers (15 km)

3635

www.sncf.com

Per bus

Lijn E Béziers – Valras-Plage

0800 80 80 80

https://beemob.fr/fr/

UW AANKOMST

Als u aankomt tijdens de openingstijden van de receptie:

In het laagseizoen van 8:00 tot 20:00 of van 8:00 tot 20:30 in juli/augustus zullen onze receptionisten u graag verwelkomen.

Wat is het dichtstbijzijnde treinstation?

Wat zijn de dichtstbijzijnde vliegvelden?

Is er een pendelbus tussen het vliegveld en de camping?

Nee, maar wij kunnen uw vervoer met een partnertaxi regelen tegen een voorkeurstarief. Neem hiervoor contact op met de receptie, uiterlijk 72 uur voor de gewenste dag.

Op welke afstand bevind zich het centrum van Valras-Plage ?

Het centrum van Valras-Plage bevind zich op 3km.

Het kleine treintje van Valras gaat heen en weer tussen het centrum en de campings in juli en augustus (tegen betaling).

Er is ook een bus (lijn E: Valras-Béziers) die het hele jaar rond in het centrum van Valras stopt.

Op welke afstand bevindt zich het strand?

De camping Lodge Domaine La Yole ligt op 500m van een fijn zandstrand, aan de Mediterrane kust.

Diverse vragen

Wat zijn de openingstijden van de receptie van de camping?

In de winterperiode staan wij van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:30 uur tot uw beschikking. Zaterdag van 10:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 18:00 vanaf januari.

Tijdens de openingsperiode van 25 april 2020 tot 19 september 2020 staan wij dagelijks van 09:00 tot 18:30 van maandag tot donderdag en in het weekend van 8:00 tot 20:00 (laagseizoen) en van 8: tot 20:30 (hoogseizoen) tot uw beschikking.

Hoe laat kan er op zijn vroegst de camping worden verlaten?

De slagbomen zijn gesloten tussen 23:30 en 07:00.

In geval van nood of verplichting kunt u echter ’s nachts de camping verlaten. U moet dan contact opnemen met de receptie om de vertrekformaliteiten af te handelen en uw vertrek te regelen met de veiligheidsdienst.

Kan ik bezoekers ontvangen?

Ja, u kunt bezoekers ontvangen. Deze moeten zich bij de receptie aanmelden met uw aanwezigheid. Ze ontvangen dan speciale “bezoekers” armbandjes. De bezoekers zijn gelimiteerd tot één familie, maximaal 5 personen (2 ouders + 3 kinderen), maar ze hebben geen toegang tot alle faciliteiten van de camping (zwembaden, tennisbanen etc.), evenals de animatie activiteiten. Ze moeten de camping voor 23:30 verlaten.

Is er beveiliging op de camping?

De camping heeft een permanente beveiliging en bescherming, 24/24 door een team van beveiligers.