Open grenzen

Opening van de camping op 7 mei 2021

Uw aankomst in Frankrijk

1. Voor niet volledig gevaccineerde reizigers naar Frankrijk vanuit Europees Nederland, Spanje, Portugal, Cyprus en Griekenland geldt voortaan dat ze het negatieve resultaat moeten overleggen van een PCR- of antigeentest die op zijn vroegst 24 uur (in plaats van 72 uur) voor vertrek is afgenomen.

 

Vaccinatiebewijzen

Let op: een vaccinatiebewijs, dus een bewijs dat men het complete vaccinatieschema heeft doorlopen, is geldig onder de volgende voorwaarden:

• voor vaccins waarvan 2 doses benodigd zijn (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) :

1 week na de 2de dosis voor reizen binnen Europa ;
1 week na de 2de dosis voor toegang tot locaties in Frankrijk die aan de gezondheidspas onderworpen zijn;

• voor vaccins waarvan 1 dosis nodig is (Janssen / Johnson & Johnson) : 4 weken na de enige dosis;

• voor vaccins ten behoeve van mensen die Covid hebben doorgemaakt en dus slechts één dosis nodig hebben: 1 week na de enige dosis.

! Voor Nederlanders die naar Frankrijk reizen geldt dus dat er één week verstreken moet zijn sinds de tweede dosis voordat men met de gezondheidspas toegang krijgt tot het Franse grondgebied en dat de gezondheidspas ook al één week na de tweede dosis toegang geeft tot gezondheidspasplichtige locaties in Frankrijk (zoals discotheken, schouwburgen en circustenten).

Uw terugkeer naar Nederland

Voor aankomsten in Nederland:

Nederland heeft vier landencategorieën vastgesteld, gebaseerd op het gezondheidsrisico. Deze categorieën leggen verschillende regels op aan reizigers die Nederland binnenkomen, afhankelijk van het gebied van herkomst. Deze categorieën zijn de volgende:

landen en gebieden die zijn geclassificeerd als “extreem hoog risico, met een zorgwekkende virusvariant” ;
landen en gebieden die als “zeer hoog risico” zijn ingedeeld;
Landen en gebieden die als “hoog risico” zijn aangemerkt;
landen en gebieden die als “veilig” zijn geclassificeerd.

Metropolitan Frankrijk is een van de landen die als “hoog risico” zijn ingedeeld.

 

Vanaf 1 juni 2021 moeten reizigers van 13 jaar en ouder, net als voor landen en gebieden met een “zeer hoog risico”, voor vertrek een negatieve NAAT-test (PCR) overleggen op basis van een monster dat uiterlijk 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Een uitzondering op de keuringsplicht geldt voor een aantal beroepscategorieën, waaronder vrachtvervoerders, zeevarenden, personen werkzaam in de energiesector, diplomaten, grensarbeiders en studenten, en personen die per auto of motorfiets aankomen en minder dan 12 uur in Nederland verblijven.

Reizigers die na besmetting nog steeds positief op het virus testen, mogen Nederland binnenkomen op voorwaarde dat zij

een positieve NAAT- (PCR) of antigeentestuitslag die meer dan 2 weken en minder dan 8 weken voor vertrek of minder dan 72 uur voor aankomst in Nederland is uitgevoerd;

EN

het negatieve resultaat van een snelle test die minder dan 24 uur voor het vertrek is uitgevoerd; indien de snelle test die minder dan 24 uur voor het vertrek is uitgevoerd een positief resultaat te zien geeft, mag deze vervangen worden door een medisch attest dat minder dan 72 uur voor het vertrek is opgesteld en waarin wordt verklaard dat de reiziger niet langer besmettelijk is.

 

Daarnaast wordt reizigers uit een hoogrisicogebied (oranje) sterk aangeraden om zichzelf bij aankomst in Nederland in quarantaine te plaatsen.

 

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

 

 

?>