Open grenzen

Opening van de camping op 7 mei 2021

Uw aankomst in Frankrijk

Sinds zondag 31 januari geldt dat voor iedere vorm van reizen naar Frankrijk (aankomst over de weg, per spoor, per vliegtuig of per boot) dat de reiziger moet beschikken over het negatieve resultaat van een PCR-test die minder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen.

 

Een verklaring op erewoord (Engelstalige doc) overleggen waarin hij aangeeft:
1. dat hij geen aan Covid-19 gerelateerde symptomen heeft;
2. dat hij bij zijn weten, in de veertien dagen voorafgaand aan zijn reis, niet in contact zijn geweest met een persoon bij wie Covid-19 is geconstateerd;
3. dat hij accepteert dat hij bij aankomst op het Franse grondgebied een PCR-test ondergaat.

 

Minderjarigen kunnen de verklaring laten ondertekenen door hun wettelijk vertegenwoordiger. Er gelden uitzonderingen voor personen werkzaam in het vervoer over de weg en voor medewerkers van reisorganisaties. Voor deze mensen gelden specifieke gezondheidsprotocollen.

Iedere reiziger jonger dan 11 jaar moet bij zijn vervoerder of bij de grenscontrole:

  • een verklaring op erewoord (Engelstalige doc) overleggen waarin hij aangeeft:
    dat hij geen aan Covid-19 gerelateerde symptomen heeft;
    2. dat hij bij zijn weten, in de veertien dagen voorafgaand aan zijn reis, niet in contact zijn geweest met een persoon bij wie Covid-19 is geconstateerd.

 

Mensen die de test in Nederland willen ondergaan, vinden meer informatie in het volgende artikel: https://amsterdam.consulfrance.org/Lijst-met-laboratoria-in-Nederland-waar-een-PCR-test-kan-worden-afgenomen.

Uw terugkeer naar Nederland

Voor collectief vervoer per trein en bus naar Nederland eist de Nederlandse regering vanaf 29 december 00h01 dat passagiers van 13 jaar of ouder die in Nederland aankomen een negatieve PCR-testuitslag van minder dan 72 uur oud hebben, ongeacht hun nationaliteit of verblijfplaats (in dit stadium geen aanvullende antigeentest). Dit geldt voor EU-onderdanen. Bovendien zullen reizigers zich moeten houden aan de quarantaine van 10 dagen thuis na aankomst, die kan worden teruggebracht tot minimaal 5 dagen indien een PCR-test die tijdens de 5e dag van de quarantaine wordt uitgevoerd een negatief resultaat oplevert. De verplichting geldt voor passagiers en aanbieders van internationaal openbaar vervoer per intercitytrein en van supraregionaal grensoverschrijdend busvervoer. Regionaal grensoverschrijdend busvervoer is van de regeling uitgesloten. Uitzonderingen op deze verplichting worden gepubliceerd op: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/negative-test-result-and-declaration/travellers-inside-eu-schengen-countries .

?>