Domaine La Yole Wine Resort, Valras, parc aquatique, vue aérienne

La Yole, een domein, een geschiedenis

12

Slideshow

1
+

Data van uw verblijf

Type accommodatie

Alle accommodaties

Accommodaties

Kampeerplaatsen

Zoek criteria

Aantal personen

1
+

La Yole, een domein, een geschiedenis

De geschiedenis van Domaine La Yole Wine Resort & Spa gaat bijna twee en een halve eeuw terug! Het is inderdaad vanaf 1771 dat de vlakten en hellingen van Valras evolueerden om wijn te produceren. Domaine La Yole werd geboren en de wijnbouw bleef de enige activiteit tot dat het werd overgenomen door Jean Gassier, een landbouwkundig ingenieur in zijn beroep, in de jaren 1950.
Hij werd verliefd op het domein en ontdekte het toeristische potentieel ervan en begon een fantastische transformatie van de camping die in 1969 leidde tot de opening van de camping. 5 hectare stelde hem in staat om tot 2.000 kampeerders te verwelkomen in uitzonderlijke vakantieomstandigheden, waardoor hij met 4 sterren de hoogst mogelijke erkenning voor die tijd kon verkrijgen. De jaren ’70, ’80 en ’90 waren de aanleiding voor opeenvolgende uitbreidingen met de opening van het eerste zwembad in 1986….
In het begin van de jaren 2000 is Domaine La Yole begonnen met het telen van groenten. Als gevolg van deze diversificatie werd in 2007 de boerderij opgericht, een jaar dat ook gekenmerkt is door de opening van het avonturenpark. De historische activiteiten rond de wijnbouw en de camping, evenals de nieuwe activiteiten, werden in 2009 gegroepeerd onder de naam “La Yole Wine Resort”.
Na de hervorming van het campingklassement in 2011 heeft de camping zijn 5e ster gekregen. Na de opening van de wellnessruimte wordt La Yole Wine Resort in 2019, La Yole Wine Resort & Spa, met een compleet aanbod van diensten en faciliteiten voor de vakantiegangers, voor een nog altijd onvergetelijk verblijf!

Lees meer Zie minder

Belangrijke data:

1771: eerste schriftelijke verslagen van de wijngaard

1969: oprichting van de camping La Yole

2007: opening van het avonturenpark en de boerderij van La Yole

2011: 5e ster toegekend

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, accueil, reception
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, épicerie
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, bar, terrasse
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, aire de jeux
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, vue aérienne, infrastructures
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, carte postale, accueil, commerces, sanitaires, ping pong
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, carte postale, accueil, plage, emplacements
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, carte postale, accueil, terrasse, commerces, mini-golf
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, emplacements
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, carte postale, accueil, cabines téléphoniques à pièces
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, domaine, vue aérienne
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, accueil, vacances, charette
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, emplacements

Een domein waar de geschiedenis teruggaat tot 1771 !

In 2019 viert La Yole Wine Resort & Spa haar 50e verjaardag! In 1969 opende de camping haar deuren. In de halve eeuw van ons bestaan hebben we enkele tienduizenden vakantiegangers uit heel Frankrijk en ook uit een groot aantal Europese landen verwelkomd!
Domaine La Yole is van oudsher een plaats van doorgang en uitwisseling tussen autochtonen en niet-inwoners. Terwijl de eerste vakantiegangers in 1969 hun tenten op de camping konden opzetten, gaat de geschiedenis van het Domaine terug tot 1771, het jaar waarin de wijnoogst het mogelijk maakte om voor het eerst wijn te produceren op La Yole…
De geschiedenis van het domein is altijd al verbonden geweest met de wijnbouw, maar die van de camping is altijd al een verhaal van het hart geweest, vooral dankzij al zijn vakantiegangers, waarvan de meest trouwe het 50e seizoen in 2019 mee hebben kunnen vieren!

BEDANKT dat u ieder jaar opnieuw uw vertrouwen toont!

De geschiedenis

1771

Het Napoleontische kadaster registreert voor het eerst de aanwezigheid van kelders op het kruispunt van drie grote wegen met pijnbomen. Domaine La Yole is geboren en reizigers kunnen voor het eerst de wijn proeven!

1950 – 1970

De wijngaard werd in de jaren vijftig overgenomen door Jean Gassier, een landbouwkundig ingenieur. Zo’n twintig jaar lang heeft hij zijn hart en energie gestoken in de ontwikkeling van de activiteiten van Domaine La Yole. Aan het einde van de jaren ’60 kwam er een idee in het achterhoofd; met de komst van betaalde vakanties, waarom niet een deel van de wijngaard ombouwen tot een plek voor vakantiegangers?

Domaine La Yole, Le domaine viticole

1970

De camping opent zijn deuren voor het eerst. 5 hectare van het landgoed is gereserveerd voor vakantiegangers. Er waren destijds geen stacaravans, maar hier en daar werden tenten opgezet. Ook al was de camping ver weg is van wat het nu is, de sfeer was al warm en iedereen genoot van de zon!

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, accueil, vacances, charette

1975

Een eerste uitbreiding leidt tot de opening van de gebieden Orange & Cassis.

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, aire de jeux

1986

Het eerste zwembad wordt ingehuldigd! In de jaren ’80 verschenen ook kleine huisjes op de camping die later meerdere malen werden gerenoveerd…….

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, histoire, carte postale, accueil, commerces, sanitaires, ping pong

1997

Een tweede uitbreiding aan de kant van de dennenbomen stelt de camping in staat om tot 1.273 plaatsen op de markt te brengen!

2007

Het avonturenpark en de boerderij worden ingehuldigd, zodat het hele gebeuren een andere dimensie krijgt!

Domaine La Yole, la ferme, oies

2009

Domaine La Yole viert zijn 40e verjaardag en verandert in Domaine La Yole Wine Resort. Ter gelegenheid van het jubileum organiseert de camping een groots concert dat de geschiedenis ingaat voor degenen die de gelegenheid hebben gehad om het bij te wonen, met Murray Head boven aan de lijst.

2011

Na de hervorming van het campingklassement heeft Domaine La Yole Wine Resort zijn 5e ster gekregen. De hoogste onderscheiding mogelijk op dat moment. In 2017 werd dit opnieuw bevestigd.

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, parc aquatique, vue aérienne, toboggans, piscines, pateaugeoires

2019

50 jaar, dat moet gevierd worden !

Camping La Yole Wine Resort & Spa bestaat officieel 50 jaar !
Voor onze verjaardag hebben we afgelopen jaar enkele leuke verrassingen de hele zomer lang voorbereid. En een hele berg aan geschenken voor onze gasten…
Met de focus op donderdag hebben we de “Donderdagen van La Yole” opgericht! Een echt straatfestival waar u muzikale optredens, circuskunsten, optochten, magie, voorstellingen, shows… kon ontdekken.

Meer dan 300 deelnemers, een tiental kraampjes met hapjes, 4 bars, 1 ijswinkel, 2 meter hoge stelten, 4 goochelaars, 3 violisten, 1 saxofonist, 4 zangers, 2 gitaristen, 1 DJ, honderden snoepjes, duizenden bubbels… Dit was het grote feest van het 50 jaar bestaan dat op donderdag 4 juli 2019 werd gevierd op Domaine La Yole Wine Resort & Spa!