Omdat ons milieu uitzonderlijk is, doet Camping La Yole dagelijks zijn best dat zo te houden.

Afvalbeheer

Het afval op Camping La Yole wordt al meer dan 10 jaar gescheiden ingezameld. Er zijn hiervoor verschillende inzamelpunten beschikbaar voor de gasten op de camping.

Beheer van energiebronnen

  • Op de sanitair gebouwen worden zonnepanelen geïnstalleerd (dit project loopt nog over verschillende jaren). Het sanitair gebouw “Lavande” is al met zonnepanelen uitgerust.
  • In de accommodaties en voor de openbare verlichting worden spaarlampen gebruikt.
  • Het onderhoudspersoneel verplaatst zich uitsluitend in elektrische voertuigen. De camping beschikt over 24 elektrische golfkarretjes en één elektrische mini-truck.

Milieuvriendelijk waterbeheer

Al onze kranen zijn waterbesparende kranen, onze bewatering werkt allemaal druppelend, voor de bescherming van de natuur en het milieu.

Respect voor het milieu

  • De kinderanimatie, werkt gedeeltelijk met al eerder gebruikt materiaal.
  • De camping gebruikt zoveel mogelijk gerecycleerd papier voor verschillende documenten, brochures…
  • Op de camping worden verschillende boom- en plantsoorten geplant om zo de biodiversiteit in evenwicht te houden en de ecologische voetafdruk te verminderen.

De muurdecoratie in de stacaravans zijn geprint op milieuvriendelijk doek zonder pvc, zonder schadelijke stoffen en milieuvriendelijke inkt.
Vermindering van energieverbruik (gas, elektriciteit), een lager verbruik van natuurlijke hulpbronnen (water), vermindering van afval: met deze acties in het dagelijks leven, kunnen wij met elkaar helpen om onze planeet te beschermen.

Een essentieel beleid dat ervoor zorgt dat onze toekomstige generaties kunnen genieten natuurlijkheid van de aarde.