Een milieu-vriendelijke camping !? Een camping die zich inzet voor het behoud van het Milieu!

 

Afvalbeheer

Camping Yole maakt al meer dan 10 jaar deel uit van het selectieve sorteerproces. Veel verzamelpunten op de camping, aangegeven op de plattegrond zijn beschikbaar gesteld aan onze klanten, om het milieu te beschermen en de properheid op het terrein te handhaven.

 

Beheer van de energiebron

Geleidelijk aan gaan we over tot de installatie van zonnepanelen op de sanitair gebouwen (project over meerdere jaren) zodat de toiletten autonoom zijn in hernieuwbare energie. Het gebouw in de sector “Lavende” is hier al mee uitgerust.

We installeren ook energiebesparende lampen waar mogelijk in alle accommodaties en natriumspots voor openbare verlichting, om het energieverbruik en de lichtvervuiling op de camping tot een minimum te beperken.

Voor alle verplaatsingen binnen de camping gebruiken het technisch onderhoudspersoneel en de tuiniers alleen elektrische voertuigen, die stiller en milieuvriendelijker zijn dan voertuigen met een brandstofmotor. We hebben momenteel 24 elektrische golfkarren en 1 elektrische Multi-truck.

We hebben een vloot elektrische voertuigen ontwikkeld met 24 auto’s en twee vrachtwagens. Sensibiliseringscampagnes voor  onze teams en seizoenarbeiders worden ondernomen

 

Ecologisch verantwoord waterbeheer

Al onze kranen zijn uitgerust met sproeiers om verspilling te voorkomen en onze prachtige vegetatie wordt onderhouden met een waterdruppel systeem om de natuur en het milieu beter te beschermen. Geen lekkages en groen in volle gezondheid!

We recycleren een gedeelte  van het zwembadwater en gebruiken dit  voor het besproeien van de  groene zones. Alle bomen en heggen die bijdragen aan de aangename sfeer van de camping en het hele jaar door veel vogels huisvesten, worden bedruppeld dankzij een uiterst fijn beheer van de consumptie.

We herplanten elk jaar 250 hoge bomen en 600 haagstruiken. De vogels zeggen ons dank je! En we bedanken hen terug  omdat ze onmisbaar zijn.

In een virtueuze cyclus van vernieuwing worden boomsnoeiresten versnipperd  om vlokken te produceren, die in de aanplantingen  worden gebruikt om onkruidgroei te beperken

 

Respect voor het milieu

De kinderanimatie ruimte gebruikt voor een deel gerecycled materiaal voor de activiteiten.

De camping maakt ook wanneer mogelijk, gebruik van gerecycled papier voor documentatie en brochures.

In het project van voortdurende ontwikkeling handhaaft en cultiveert de camping de biodiversiteit van plantages en bomen om bij te dragen aan de balans tussen flora en fauna en de ecologische koolstofbalans te verbeteren.

De decoratieve schilderijen in de accommodaties zijn gedrukt op milieuvriendelijke, pvc-vrije en formaldehydevrije stoffen en de inkt is op waterbasis milieuvriendelijk.

Vermindering van het energieverbruik (gas, elektriciteit), vermindering van het verbruik van natuurlijke hulpbronnen (water), vermindering van het aantal uitgestoten afvalstoffen: het is door het toepassen van deze dagelijkse acties, dat we samen bijdragen aan de bescherming van onze planeet.

Een onmisbaar beleid, zodat de toekomstige generaties ook profiteren van de natuurlijke rijkdom van het land.