Omdat ons milieu uitzonderlijk is, doet Camping La Yole dagelijks zijn best dat zo te houden.

Afvalbeheer

Camping Yole maakt al meer dan 10 jaar deel uit van het selectieve sorteerproces. Veel verzamelpunten op de camping, aangegeven op de plattegrond zijn beschikbaar gesteld aan onze klanten, om het milieu te beschermen en de properheid op het terrein te handhaven.

Beheer van de energiebron

Geleidelijk aan gaan we over tot de installatie van zonnepanelen op de sanitair gebouwen (project over meerdere jaren) zodat de toiletten autonoom zijn in hernieuwbare energie. Het gebouw in de sector “Lavende” is hier al mee uitgerust.

We installeren ook energiebesparende lampen waar mogelijk in alle accommodaties en natriumspots voor openbare verlichting, om het energieverbruik en de lichtvervuiling op de camping tot een minimum te beperken.

Voor alle verplaatsingen binnen de camping gebruiken het technisch onderhoudspersoneel en de tuiniers alleen elektrische voertuigen, die stiller en milieuvriendelijker zijn dan voertuigen met een brandstofmotor. We hebben momenteel 24 elektrische golfkarren en 1 elektrische Multi-truck.

Ecologisch verantwoord waterbeheer

Al onze kranen zijn uitgerust met sproeiers om verspilling te voorkomen en onze prachtige vegetatie wordt onderhouden met een waterdruppel systeem om de natuur en het milieu beter te beschermen. Geen lekkages en groen in volle gezondheid!

Respect voor het milieu

De kinderanimatie ruimte gebruikt voor een deel gerecycled materiaal voor de activiteiten.

De camping maakt ook wanneer mogelijk, gebruik van gerecycled papier voor documentatie en brochures.

In het project van voortdurende ontwikkeling handhaaft en cultiveert de camping de biodiversiteit van plantages en bomen om bij te dragen aan de balans tussen flora en fauna en de ecologische koolstofbalans te verbeteren.

De decoratieve schilderijen in de accommodaties zijn gedrukt op milieuvriendelijke, pvc-vrije en formaldehydevrije stoffen en de inkt is op waterbasis milieuvriendelijk.

Vermindering van het energieverbruik (gas, elektriciteit), vermindering van het verbruik van natuurlijke hulpbronnen (water), vermindering van het aantal uitgestoten afvalstoffen: het is door het toepassen van deze dagelijkse acties, dat we samen bijdragen aan de bescherming van onze planeet.

Een onmisbaar beleid, zodat de toekomstige generaties ook profiteren van de natuurlijke rijkdom van het land.