Wijn is een drank vol met geschiedenis wat al 4000 jaar voor Christus te vinden was in de graven van de farao’s. Hippocrates (een Griekse arts) was de eerste die 4 eeuwen voor Christus de geneeskrachtige eigenschappen van wijn eerde maar zei ook heel wijs dat “te veel wijn kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid, net als liefde”.

Banque d'images Layole 2013

De kleine wijn kelder

Als u de pracht van onze wijngaard wilt ontdekken, zou u minstens een keer tijdens uw verblijf een bezoekje moeten brengen aan de wijn kelder.

Als u echter alleen onze wijnen wilt ontdekken, kunt u ook terecht in de kleine wijn kelder die zich in het centrum van de camping bevindt.

Domaine La Yole is al wijnmaker sinds 1771. Onze wijnen zullen u met verschillende aroma’s en typische lokale smaken verrassen.

Alle wijnen worden bewaard op de juiste temperatuur. Daarom kunt u net voordat u aan tafel gaat om te dineren, uw fles wijn uit komen kiezen aan de hand van uw gekozen maaltijd.

Om u te helpen kiezen worden er wijnproeverijen in de kleine wijnkelder aangeboden. Ons personeel verwelkomt u met plezier.

Ook bieden wij u natuurlijk een grote keus aan koel bewaarde onverpakte wijn, die gelijk gedronken kan worden. U kunt ter plaatse een fles kopen als souvenir, of direct met uw eigen fles komen.

Dus laat die kurkentrekkers maar komen!

Wist u?

U hebt vast wel eens gehoord over de “French paradox”, maar weet u eigenlijk wel wat het precies betekend? In het kort: de Fransen, staan bekend als levensgenieters, lekkere eters en wijndrinkers waardoor de kans op hartproblemen word verminderd.

Alles dankzij polyfenolen in de wijn tannine, deze antioxidanten bestrijden de slechte cholesterol.

Het is ook bewezen dat de wijn tegenwoordig, de kans op de ziekte van Alzheimer verminderd.

Echter, is het beter om in plaats van “French paradox”, “Mediterranen paradox” te zeggen want wijn is natuurlijk niet het enige product dat zorgt voor de vermindering van hartproblemen. Fruit, groenten en vis spelen daar ook een grote rol in.

Zij zeggen

De wijnkelder

Picknick

Zaterdag 3 juni 2017: Kom en geniet van een eigenouds moment met uw favoriete wijnboer De Onafhankelijke Wijnbouwers nod...

0 Zoals 35 Reacties

Lees verder

Alle ervaringen