De wijnkelder is het hele jaar geopend en is de juiste plaats om meer te weten te komen over de oorsprong van het wijndomein.

Natuurlijk kunt u in de wijnkelder ons ruime assortiment aan wijn proeven, maar het is het ook waard om deel te nemen aan onze wijn arrangementen zoals:

De ontdekking voor fijnproevers (duur: 2,5 tot 3 uur): na een bezoekje aan de wijngaard, word u een maaltijd met hapjes en drankjes aangeboden met 7 verschillende lokale mediterrane gerechten, geserveerd met 7 verschillende wijnen. Tijdens de maaltijd wordt u verteld over de geschiedenis, de productie en de keus: er zijn meer dan 49 verschillende wijnsmaken! Reserveer snel uw plaats, direct bij de wijnkelder.

Of voor een kortere versie:

Wine and Cheese arrangement: een bord met vleeswaren of kaas geserveerd met een glas wijn “Jour d’Eté”, wat in het Frans zomerdag betekent. Kosten €5, -, elke dag geopend van 18:00 tot 19:45 behalve vrijdags (Mei tot september) …Waar u waarschijnlijk het liefst over de nachtmarkt wandelt om de beroemde artisanale producten te ontdekken van 18:00 tot 23:00.

Hoe kunnen we u over de wijnkelder vertellen zonder het domein voor te stellen?

Domaine La Yole is een groot domein van 110 hectare dat al sinds 1771 bestaat.

De variatie van bodem en druivensoorten:

De wijngaarden van Domaine La Yole zijn geplant op verschillende grondsoorten, waaronder kleigrond, kalksteengrond en zandbodems, vormen de directe inspiratie voor het creëren van diverse wijnen zoals:

Wit: chardonnay, muscat petits grains, viognier, sauvignon
Rood : grenache, syrah, merlot, cabernet sauvignon, cinsault, alicante bouschet, carignan.

En de rosé dan? De favoriete zomerwijn die geserveerd word bij de barbecue en het aperitief is gemaakt van de pure zwarte druif (dezelfde die gebruikt word bij de rode wijn) maar dan zonder schilletje en pitten.

Domaine de la YOLE - F34

Domaine La Yole, de wijnmaker

Door de juiste samenstellingen lukt het om de identiteit van de verschillende componenten te behouden en een harmonische en verrassende smaak voort te brengen. Deze creativiteit uit zich in een aromatisch palet die de ware herkomst van de wijnen duidelijk onthult. Oude druivensoorten zijn hier weer tot leven gebracht, hun karakter komt tot uiting in ongekende wijnen.

Voor een gezonde wijngaard

Verantwoordelijke landbouw wil niet zeggen dat de wijngaard niet behandeld wordt. Wij beginnen op dit moment met de behandelingen “antimildiou” en “antioïdium” met ecologisch verantwoorde producten. De kwaliteit van onze wijnen hangt af van de toestand van de wijnranken, ook al in deze periode van het jaar.

Een bevoorrecht en gerespecteerd milieu

Domaine la Yole is een plek waar fauna en flora naast elkaar bestaan. Deze plek wordt met zorg en respect voor het milieu door de familie Gassier onderhouden. Op dit uitzonderlijke stukje land, leven patrijzen, fazanten en andere vogels, schijnbaar met veel plezier, naast hazen en wilde zwijnen.

Domaine La Yole Wine Resort is veel meer dan een camping!

Openingstijden:

Dinsdag tot zaterdag van 9 :30 tot 12 :30 en van 15 :00 tot 18 :30

Telefoonnummer: 0033 (0) 4 67 37 37 85

 

Zij zeggen

De sleeën van het waterpark Domaine La Yole
Activiteiten ter plaatse

1001 activiteiten

Ik geef toe, we hebben niet alle activiteiten werkelijk geteld, maar op Domaine La Yole Wine Resort, vindt u een ruime k...

1 Zoals 35 Reacties

Lees verder

Alle ervaringen