Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, Eco-responsabilité, environnement

Eco verantwoordelijkheid

1
+

Data van uw verblijf

Type accommodatie

Alle accommodaties

Accommodaties

Kampeerplaatsen

Zoek criteria

Aantal personen

1
+

Onze afspraken voor het milieu

Onze camping in de Languedoc Roussillon zet zich in voor duurzame ontwikkeling en milieubescherming. We hopen dat al onze activiteiten zo min mogelijk negatieve gevolgen zullen hebben voor de natuur om ons heen. Vermindering van het energieverbruik (gas, elektriciteit), vermindering van het verbruik van natuurlijke hulpbronnen (water), vermindering van de uitstoot van afval: door dagelijks aan deze acties deel te nemen, dragen we samen bij tot de bescherming van onze planeet.
Dit is essentieel als we willen dat toekomstige generaties kunnen profiteren van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde.

Lees meer Zie minder

Onze afspraken :

Afvalbeheer

Beheer van energiebronnen

Waterbeheer

Respect van recyclage

Chiffres clés :

25 elektrische golfkarretjes om te rijden op het landgoed

• 250 bomen en 600 struiken geplant per jaar

XX m² zonnepanelen

COVID-19 :
Uw vakantie update

Camping à Valras Plage en bord de mer

Ga rustig weg dankzij onze ANTI COVID-19 reddingsboeien!

Reddingsboei Campez Couvert :  Wanneer is de Campez Couvert geldig voor mij?Ik benin quarantainewegens COVID-19 (positieve test) Ik zoumijn reis willen annuleren …

Domaine de La Yole, plage, couché de soleil, mer, mentions légales

Metingen in Frankrijk en op de camping

Aan de kant van de receptioniste→ Elke receptioniste heeft zijn eigen desinfecterende gel en masker. → Elk werkstation is uitgerust met Hydro-alcoholische gel. → Ontsmet …

Open grenzen

Sinds zondag 31 januari geldt dat voor iedere vorm van reizen naar Frankrijk (aankomst over de weg, per spoor, per vliegtuig of per boot) dat de reiziger moet beschikken over het negatieve …

Een natuurlijke camping ?
Een camping die betrokken is bij ecotoerisme!

Omdat onze natuurlijke omgeving uitzonderlijk is, zet onze camping in Valras, La Yole, zich in voor het behoud ervan!

Afval beheer

Camping la Yole maakt al meer dan 10 jaar deel uit van de selectieve sorteerbenadering. Veel aangegeven recyclepunten op de camping staan tot de beschikking van onze gasten, om het milieu en de netheid op de camping te behouden.

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, Eco-responsabilité, gestion des déchets

Beheer van energiebronnen

Geleidelijk aan installeren we zonnepanelen op de toiletgebouwen (project over meerdere jaren) zodat de gebouwen autonoom zijn in hernieuwbare energie. Het toiletgebouw van de lavendel zone is hier reeds van voorzien.

Ook installeren we zoveel mogelijk spaarlampen in alle accommodaties en natriumspots voor openbare verlichting om het energieverbruik en de lichtvervuiling op de camping tot een minimum te beperken.

Voor alle ritten op de camping maken de technische dienst en de tuinmannen alleen gebruik van elektrische golfkarretjes, die stiller en milieuvriendelijker zijn dan voertuigen die op brandstof rijden. We hebben een vloot van elektrische voertuigen ontwikkeld met 25 golfkarretjes en twee vrachtwagens. Er worden ook bewustmakingsacties voor vast personeel en seizoenarbeiders ondernomen!

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, Le domaine, hébergement

Eco-verantwoordelijk waterbeheer

Al onze kranen zijn waterbesparend om verspilling te voorkomen en onze prachtige vegetatie wordt onderhouden met druppelirrigatie om de natuur en het milieu beter te beschermen. Geen lekkage en gezond groen!

We verzamelen en behandelen een deel van het zwembadwater dat gebruikt wordt om de beplanting te besproeien. Alle bomen en hagen die bijdragen aan de aangename sfeer van het landgoed en het hele jaar door veel vogels huisvesten, worden besproeid door middel van druppels, dankzij een zeer goede beheersing van het verbruik.

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, Eco

Respect voor het milieu

De kinderanimatie gebruikt een deel van recycle materiaal voor de leeractiviteiten van de kinderen. De camping gebruikt ook zo veel mogelijk gerecycled papier voor haar documentatie en brochures. De decoratieve panelen van de stacaravans zijn gedrukt op ecologische doeken zonder PVC of formaldehyde en de inkten zijn ecologisch verantwoord op waterbasis.

Bij de wijngaard hebben we gekozen voor een duurzame landbouw. Wanneer wijnstokken moeten worden behandeld tegen schimmel of poederachtige meeldauw, gebruiken we ecologische producten.

Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, Les enfants, atelier peinture
Domaine La Yole Camping Lodge, Valras Plage, Le domaine, parc aquatique et infrastructures

Duurzame ontwikkeling

In het kader van een project van continue en duurzame ontwikkeling, onderhoudt en cultiveert de camping de biodiversiteit van plantages en bomen om bij te dragen aan het evenwicht tussen fauna en flora en om de ecologische impact te verbeteren. Jaarlijks verplanten we 250 hoogstammige bomen en 600 heggen. De vogels zijn dankbaar! En we houden ze graag te vriend, omdat ze zo essentieel zijn.

Tijdens de onderhoud worden de snoeiresten van de bomen geplet om vlokken te produceren, die in de bodem worden gebruikt om de onkruidgroei te beperken.

Eco-verantwoordelijke vakantiegangers : de ABC’s

Om ecologisch verantwoord te reizen, is het belangrijk uw gewoonten en dagelijkse handelingen aan te passen. Als u thuis al respectvol met het milieu omgaat, doe dat dan ook op vakantie.

En daarvoor zijn een paar gebaren genoeg: