Wilt u van uw vakantie genieten en alle spanningen loslaten? Kom dan elke ochtend naar het zwembad voor een intense training aqua gym!

Wist u?

Aqua gym: is een minimale inspanning maar geeft een maximaal resultaat!

Aqua gym is een geweldige sport dat de ontspannende en de goede effecten van een sportieve activiteit combineert.

Eenmaal in het water, weegt het lichaam nog maar een derde van zijn werkelijke gewicht, wat het makkelijker maakt om te bewegen. De aqua gym is dus ook erg geschikt voor degene die niet per se heel sportief zijn.

Echter, vergeleken met lucht, creëert water meer tegengewicht, wat de spieren verplicht om harder te werken. Het verschil is niet te voelen, maar de resultaten zijn sneller te zien. Men zegt dat 30 minuten aqua gym gelijk staat aan 1 uur en 30 minuten sporten (600 calorieën verbrand in beide gevallen)!

De voordelen van aqua gym:

Aqua gym is een complete sport die een heleboel spieren laat werken (buik, billen, benen, armen en schouders)… De voordelen zijn zowel esthetisch als gezond.

– DE ESTHETISCHE VOORDELEN:

Aqua gym zorgt voor een strakker figuur, voornamelijk op verschillende plekken: de taille is verfijnd, de borst leeft op, strakkere billen en de rug is verstevigd. Aqua gym is een efficiënt middel tegen cellulitis.

– DE VOORDELEN VOOR DE GEZONDHEID:

Zoals elke lichamelijke activiteit, is de aqua gym een sport die goed is voor de gezondheid. Het zorgt voor meer spieren, meer ademruimte, verbeterd de bloedsomloop en zorgt voor meer conditie.

Om het maximale uit de aqua gym te halen, is het aanbevolen om twee trainingen per week te doen.

Tegenover de meeste sporten, is het risico om een blessure op bij te lopen bij de aqua gym minimaal: de waterdruk voorkomt schokken, minimaliseert het risico op spierpijn/verrekkingen en uitrekking van de spieren. Deze sport is niet gevaarlijk voor de gewrichten, omdat er geen contact is met de vloer.

Dus, hop in de zwemkleding!

Zij zeggen

De sleeën van het waterpark Domaine La Yole
Activiteiten ter plaatse

1001 activiteiten

Ik geef toe, we hebben niet alle activiteiten werkelijk geteld, maar op Domaine La Yole Wine Resort, vindt u een ruime k...

1 Zoals 35 Reacties

Lees verder

Alle ervaringen