Herfst in Frankrijk

2 Zoals 0 Reactie

De herfst markeert de komst van het midden seizoen, oscillerend tussen zomer en winter, met milde temperaturen, niet te hoog of te laag. Maar het is ook de tijd van de oogst en de terugkeer van gerechten die iets consistenter zijn dan een salade en niet te vergeten de warme dranken!

Herfst, wat is er voor u?

We kennen u niet, maar wij houden van de herfst! Natuurlijk is het ook synoniem aan concentratie, omdat het toeristische seizoen nauwelijks is geëindigd en we het volgende weer moeten voorbereiden en velen van jullie weer aan het werk zijn. Maar op dit moment naar kantoor komen heeft iets rustgevends. Het licht is anders, de bladeren beginnen te blozen en geven het landschap een nieuwe warmte dankzij de glinsterende kleuren die geleidelijk verschijnen.
In de herfst, gaan we wandelingen maken in het bos of aan de kust, om de transformatie van de natuur te bewonderen en de rust te waarderen na de zomer.
Het is ook de reünie met onze truien en comfortabele plaids: laten we eerlijk zijn, zelfs als we onze zomeroutfits graag dragen, is het niet zo verschrikkelijk om op te warmen als de dagen een beetje koeler zijn.
En als het regent, wie heeft nog nooit genoten van een moment op de bank met thee of warme chocolademelk, blij om veilig te zijn terwijl het slechte weer buiten zijn gang gaat?
Het geluid van regendruppels vermengd met de geur van een warme drank, dat is écht herfst!

Het begin van de eetfestiviteiten …

Bovendien komt dit goed uit want dit weekend is het feest van de gastronomie! Van 21 tot 23 september en dat in heel Frankrijk! U kunt genieten van deze 3 dagen om de smaken en weetjes van ons land te ontdekken! Wedstrijden, themawandelingen, diners en brunches worden op nationaal niveau georganiseerd om u deel te laten nemen aan de Franse gastronomie en de achtergrond.
Buitenlandse vrienden, dit evenement is ook voor u, want sinds dit jaar verandert het festival van de gastronomie zijn naam en heet het nu “Goût de France”. Snapt u hem? Good France in het Engels om dit evenement te delen, op zijn minst in Europa.
Dus, zelfs als u nu niet in Frankrijk bent, houd niemand u tegen om thuis een Frans gerecht te bereiden of om naar een typisch restaurant te gaan! Eetsmakelijk!

… Zonder de wijn te vergeten

Wie het over Franse gastronomie heeft, heeft het over wijn! Naast het genieten van fijn bereide gerechten, is het belangrijk om hen te begeleiden met een goede wijn aangepast aan het gerecht.
U bent er vast niet van bewust dat op dit moment de oogst plaats vind in de wijngaarden, om de druiven te oogsten voor wijn (geen tafeldruiven). Elk jaar vroeger en vroeger vanwege het veranderende klimaat, vertegenwoordigen de druivenoogsters een belangrijk werk, en velen hiervan zijn seizoensgebonden werkkrachten. Vervolgd door een proces van de fruittransformatie die zal eindigen in de fles op uw tafel!
Bij Domaine La Yole, de oogst is ook begonnen voor de nieuwe productie van onze Hédéia-wijn, 1771 en alle andere: u kent ze al!

 

De herfst is uiteindelijk sterk verbonden met gastronomie en wijn, wat misschien onze aantrekkingskracht voor dit seizoen versterkt! Hoe dan ook, laten we de zomer niet vergeten, waardoor u op vakantie kunt gaan en nèt zo goed kunt eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *